Lorena Bogza acuzată de manipulare! Candu: Noul cod al audiovizualului este un produs al colaborării cu societatea civilă

46414703_1935789176539841_1814252958162878464_n

Președintele Parlamentului, Andrian Candu a învinuit-o pe Facebook pe moderatoarea emisiunii „ÎnProfunzime”, Lorena Bogza de minciună și manipulare. Candu garantează că societatea civilă a fost printre cei care a participat la elaborarea noului cod al serviciilor media audiovizuale, aprobat recent de Parlament.

În cadrul emisiunii de ieri, Lorena Bogza i-a spus prim-ministrului Pavel Filip că noul cod al serviciilor media audiovizuale, care a fost recent aprobat de Parlamentul Republicii Moldova a făcut aceste modificări fără a se consulta cu societatea civilă. Andrian Candu însă are o altă părere, în calitate de președinte al Parlamentului, acesta a venit cu o reacție în care a demonstrat că Lorena Bogza a mințit ieri în emisie directă pentru că de fapt, la procesul elaborării noilor modificări în codul serviciilor media audiovizuale au participat mai mulți reprezentanți ai societății civile.

Speakerul Parlamentului spune că aceste modificări sunt produsul unui grup de lucru din care a făcut parte și unul din angajații postului de televiziune ProTV Chișinău, Artur Corghencea, care de altfel este și colegul Lorenei Bogza. La acest proiect a participat și alți profesioniști notorii de la APEL, Asociația Presei Independente, Internews in Moldova, Centrul pentru Jurnalism Independent Moldova dar și reprezentanți din alte instituții media. Programul a fost avizat de către Freedom House, OSCE și Consiliul Europei.

Mai în glumă mai în serios, președintele parlamentului a spus că ar propune colegilor din Parlament care au participat în grupul de lucru pentru îmbunătățirea mass-media, să examineze oportunitatea introducerei unui semnal sonor sau a unui indicator vizual pentru emisiunile care plasează știri false și dezinformare, precum în cazul de față.

sursa: telegraph.md

You may also like

Comments are closed.

By