Jurnalist, despre tăcerea presei independente după declarațiile lui Gofman: S-au șters pe bot de el

Screenshot_1

Declarațiile incendiare ale fostului şef-adjunct al Serviciului Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor din cadrul CNA, Mihail Gofman, sunt trecute sub tăcere de către o parte a presei din Moldova, cea care se autoproclamă echidistantă și independentă. Acest fapt are o explicație, notează jurnalistul Petru Bogatu, într-un editorial publicat de portalul deschide.md.

„Cei care încă acum câteva luni îl trăgeau de limbă, îi cereau părerea, îl invitau la talk-show-uri, îl îndemnau să se confeseze în fața camerelor de luat vederi, îl complimentau și îl aplaudau, brusc i-au întors spatele și l-au uitat. S-au șters pe bot de el”, scrie Petru Bogatu.

În opinia editorialistului citat, tăcerea presei „independente” se datorează dezvăluirilor lui Mihail Gofman despre implicarea lui Victor și Viorel Țopa, dar și a lui Chiril Lucinschi în furtul miliardului.

„Gofman amintește că Victor și Viorel Țopa reprezentau acționariatul privat în momentul în care Filat a preluat Banca de Economii și a dat-o pe mâna lui Șor care trebuia să scoată de acolo bani cu sacul pentru partid și alte interese personale ale premierului. Fără complicitatea celor dintâi, deci, furtul era imposibil de săvârșit.

În fine, fostul ofițer al CNA vorbește și despre atragerea familiei Lucinschi în grupul infracțional care a comis jaful”, notează jurnalistul.

„Cu toate că Mihail Gofman a destăinuit te miri ce, un secret al lui Polichinelle, darea în vileag a acestor bagatele se vede că n-a putut fi suportată de Jurnal TV, TV 8 etc. Nu au mai răbdat. Au pus piciorul în prag și l-au scos din grilă”, continuă Petru Bogatu.

Editorialistul constată existența unui trust ocult de presă, care trage sforile în mai multe instituții media.

„Există în contrapondere un trust ocult și informal. Cu un patronat disimulat, acesta trage sforile din umbră în mai multe organe de presă pentru a ocoli teme de stringentă actualitate, pentru a deturna informațiile, a măslui realitățile și a manipula opinia publică”, conchide Petru Bogatu.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By