Internauții au surprins prin oraș ambulanțele noi procurate de Executiv // VIDEO

Screenshot_26

Astăzi la Chișinău va avea loc evenimentul de repartizare a 36 de ambulanțe pentru dotarea serviciului de urgență prespitalicească. Pe Facebook au apărut deja poze și video cu noile ambulanțe de marcă Mercedes, care urmează să deservească cetățenii noștri.

Este vorba de ambulanțe de tip B care corespund celor mai noi standarde europene și sunt destinate acordării asistenței medicale pacienților cu urgențe medico-chirurgicale, procurate de Guvernul Filip.
 
În afară de automobilul propriu-zis, în set se includ și defibrilatoare, electrocardiografe cu sistem de transmitere a cardiogramei pacientului la centrul medical, la distanță, sisteme de încălzire a soluțiilor, pompe pentru aplicarea perfuziilor sub presiune, sisteme fixe și mobile pentru oxigenoterapie și multe altele.
 
Reprezentanți din cadrul Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească spun că ambulanțele vor fi destinate pentru Chișinău, pentru că autospecialele de aici sunt vechi, cele mai noi fiind cumpărate în 2003-2004. Achizițiile sunt acoperite integral din bugetul de stat. Ca urmare, numărul total al ambulanțelor noi cumpărate în acest an în Moldova va ajunge la 109 autospeciale.

În câteva minute va începe evenimentul de rapartizare a ambulanțelor:

sursa: telegraph.md / video: privesc.eu, Facebook (Republica Moldova)

You may also like

Comments are closed.

By