Începe de astăzi! COD GALBEN de precipitații puternice și zăpadă de 15 cm

zapada transport primavara ninsoare.jpg7

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI avertizează populația despre condițiile meteorologice nefavorabile care se așteaptă în perioada 26 noiembrie începînd cu ora 14:00 pînă la 27 noiembrie ora 06:00.

Conform datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în intervalul 26-27 noiembrie, se prevăde ploaie, lapoviță, dar și polei izolat. Pe drumuri se va forma ghețuș.

În seara zilei de 26 noiembrie și noaptea pe 27 noiembrie sînt prognozate precipitații puternice (cantitatea de precipitații va constitui 15-20 l/m2, iar stratul de zăpadă va constitui 10-15 cm).

Screenshot_18

IGSU recomandă conducătorilor auto să fie foarte prudenți și să păstreze în portbagajul mașinii nisip, lopată și lanțuri. Șoferii sunt îndemnați să asigure transportul personal cu pneuri de iarnă. Pentru a apela la timp la Serviciul 112 în diverse situații de risc este indicat ca telefonul mobil să fie încărcat.

Mai mult, pentru a evita producerea incendiilor, pompierii recomandă respectarea normelor antiincendiare în timpul rece a anului. O atenție deosebită trebuie să fie acordată explotării corecte a surselor de încălzire, dar și interdicției utiliuzării lichidelor ușor inflamabile în aprinderea focului în sobe și șiminee.

Oamenii sunt rugați să țină cont de avertizări și mesajele autorităților pentru a preveni situațiile de risc.

You may also like

Comments are closed.

By