IGSU atenționează asupra pericolului de intoxicație cu insecticide și pesticide

urgenta ambulanta CNAMUP

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI atenționează populația asupra pericolului intoxicației cu pesticide. Dacă organismul uman vine în contact cu substanțe concentrate sau chiar cu doze mici, dar repetate, se pot produce intoxicații a căror gravitate depinde de doza absorbită în organism.

Conform specialiștilor, simptomele intoxicației pot apărea la câteva ore după pătrunderea toxicului în organism. Omul poate suporta dureri de cap, oboseală, amețeli, în cazuri mai grave ar putea avea convulsii, tulburări de vedere și echilibru, pierderea cunoștinței. Mai mult, în cazul aflării persoanelor în spații închise unde a fost pulverizat substanța toxică, aceștia ar putea să-și piardă viața din cauza concentrației mare a substanței și inhalării acesteia.

În acest context, IGSU atenționează oamenii să nu utilizeze în condiții casnice substanțe toxice pentru a evita pericolul intoxicațiilor. În caz de intoxicare cu substanțe pesticide e necesară intervenția urgentă a echipajului medical și scoaterea persoanelor din zona contaminată.

Atenționările salvatorilor vin pentru a preveni cazurile tragice similare cu cel din localitatea Flocoasa, raionul Cantemir unde au decedat trei minori.

You may also like

Comments are closed.

By