Droguri și arme, descoperite în sudul țării

photo-2018-11-27-08-39-45

Ofițerii Direcției Sud al Inspectoratului Național de Investigații în comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, oficiul SUD, cu sprijinul angajaților BPDS „Fulger” la 27 noiembrie 2018 au efectuat un șir de percheziții în raionul Cahul la domiciliile și automobilele membrilor unui grup criminal organizat, care este specializat în circulația ilegală a drogurilor în sudul țării.

În cadrul perchezițiilor desfășurate de către procurori au fost depistate și ridicate 6 pachete cu o substanță vegetală în ele (сonform datelor preliminare – marihuana) destinată pentru înstrăinare, un pistol de model CZ75; un pistol de model Zigzela; un pistol traumatic; o carabină de model Remington; о armă cu țeavă lisă fără careva semne de identificare; un pumnal; 50 de cartușe calibu 9 mm; 50 de cartușe calibru 5,6 mm; două cartușe calibu 5,45; cinci cartușe calibru 7 mm; 4 stații portative, bani în sumă de 8000 lei și 1250 Dolari SUA, obținuți în urma înstrăinării ilegale a drogurilor.

Conform datelor preliminare armele, munițiile și dispoziții tehnice sus-indicate au fost utilizate pentru săvârșirea diferitor infracțiuni.

La moment se efectuează măsuri de urmărire penală pentru depistarea tuturor membrilor grupului criminal și infracțiunilor comise de către aceștia.

În cazul în care instanța de judecată va stabili vinovăția persoanelor acuzate, care se află în stare de arest, acestea riscă o pedeapsă cu închisoare pentru circulația ilegală a drogurilor, în scop de înstrăinare, de la 7 la 15 de ani.

photo-2018-11-27-09-42-34

You may also like

Comments are closed.

By