4.2 C
Chișinău
Tuesday, September 28, 2021

Droguri de peste 100 mii lei, scoase din circuit: erau vândute prin internet // VIDEO

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Ofițerii Direcției Antidrog a Inspectoratul Național de Investigații în comun cu procurorii Procuraturii mun. Chișinău, oficiul Râșcani, pe parcursul a 2 luni, au documentat activitatea infracțională a unui grup de persoane care a pus în aplicare o schemă de comercializare a drogurilor pe teritoriul Republicii Moldova, prin aplicații electronice de comunicare.

Organizatorul, un bărbat de 40 de ani, aducea prin contrabandă, de peste hotarele țării pastile psihotrope de tip Subutex, iar pentru a nu fi demascat și cunoscut de către consumatori a creat în aplicația ”Telegram” un chat închis, unde le transmitea informația despre posibilitatea de achiziționare a drogurilor.

Drogurile erau ascunse în spații cu acces public, la rădăcina copacilor, sub borduri, pietre și alte locații, iar prin intermediul aplicației de comunicare se transmitea un „link”, la accesarea căruia se identifica locul unde erau ascunse drogurile, astfel încât vânzătorul și cumpărătorii nu se vedeau, iar mesajele acestora erau șterse. Achitarea pentru droguri se efectua prin terminale electronice de plată sau conturi bancare deschise pe numele persoanelor terțe.

În rezultatul perchezițiilor efectuate au fost depistate și ridicate 163 de pastile psihotrope de tip Subutex, mai multe carduri bancare pe numele diferitor persoane, mijloace bănești, instrumente și obiecte pentru împachetarea drogurilor, cântare electronice, un calculator și telefoane mobile, precum și alte obiecte care probează comiterea infracțiunilor. La domiciliul organizatorului a fost depistat un adevărat oficiu cu tehnică de calcul și înscrisuri cu „contabilitatea” afacerii ilegale.

Valoarea drogurilor sechestrate se ridică la suma de 134 400 lei. O pastilă era comercializată cu 800 de lei.

Suspectul a fost arestat pentru 30 de zile. De asemenea, un alt suspect urmează să fie anunțat în urmărire generală.

Dacă le va fi demonstrată vinovăția aceștia riscă închisoare de la 7 la 15 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img