Destructurarea unei grupări infracționale specializate în trafic de droguri

10_0

Patru bărbați, cu vârsta cuprinsă între 30 și 48 de ani, au fost reținuți de către ofițerii Direcției Combaterea Crimei Organizate a INI, Direcției Generale Urmărire Penală a IGP, ofițerii de investigații ai IP Orhei, cu soportul BPDS ,,Fulger” în cadrul cauzei penale privind circulația ilegală de droguri, gestionată de către procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

S-a stabilit că învinuiții făceau parte dintr-un grup criminal organizat, specializat în distribuirea pe teritoriul r-lui Orhei a psihotropelor de tip „Subutex”, în proporţii deosebit de mari. Drogurile erau aduse prin contrabandă din Uniunea Europeană și Ucraina și comercializate en-gros pe teritoriul țării distribuitorilor, care, la rîndul său, le comercializau în doze mai mici, la prețul de 1500 lei pentru o comprimată, persoanelor dependente de droguri, inclusiv celor deținute în instituții penitenciare.

Destructurarea grupului infracțional vine ca urmare a acțiunilor procesuale (inclusiv urmărire vizuală, interceptare a convorbirilor, achiziţii de control, investigații sub acoperire) desfășurate mai bine de trei luni, timp în care au fost identificate persoanele implicate şi locurile de depozitare a drogurilor.

În rezultatul multiplelor percheziții efectuate la domiciliile și în automobilele învinuiților, au fost depistate droguri în cantități deosebit de mari, în formă de pastile de tip ,, SUBUTEX”, „SUBOXON”, plante de marihuană, mijloace financiare obținute în urma comercializării drogurilor, precum și obiecte de valoare istorică și culturală, proveniența cărora se stabilește.

În cazul în care vor fi recunoscute vinovate, persoanele implicate în comiterea infracțiunii riscă pedeapsa cu închisoarea pe un termen de la 7 la 15 ani.

You may also like

Comments are closed.

By