Descinderi pe mai multe adrese la afaceriștii cu alcool contrafăcut din Chișinău // VIDEO

46963813_517571685418095_8599028218881638400_n

O grupare infracțională specializată în fabricarea și comercializarea clandestină a băuturilor alcoolice tari în mun. Chișinău a fost destructurată.

Agenţi economici şi persoane fizice îmbuteliau alcool, contrafăceau băuturi alcoolice tari cum ar fi: (whisky, vodka, coniac, brandy, etc). O mare parte din băuturile contrafăcute erau comercializate atât prin intermediul locurilor de agrement, cât și la piețele din mun. Chișinău, astfel, marfa contrafăcută fiind păstrată în mai multe depozite din adiacentul Pieţii Centrale.

La 28 noiembrie, procurorii din cadrul Oficiului Principal al Procuraturii mun. Chișinău și angajații Direcției Investigarea Fraudelor a INI, în comun cu angajații SCAUP DP mun. Chișinău, au descins la 13 adrese (domicilii, depozite, percheziții corporale, automobile, linii clandestine etc.).

Ca urmare a efectuării perchezițiilor au fost ridicate (înscrisuri de ciornă, cutii în care se aflau sticle goale cu inscripția divin “Bardar”, 100 sticle a câte un litru cu alcool etilic inscripția („питьевой спирт 96, 6 г. Тирасполь”), etichete cu inscripția “alcool etilic”, alcool etilic, alcool de culoare brună, Glucoza preparată, 2750 vase goale cu volum de 1 litru, sticle divin “Calaraș”, “Kvint”, “Bardar” fără marcă de acciz, 2500 litri de alcool, 1000 de sticle cu diferite denumiri fără marca de acciz).

Totodată, în aceeași zi, a fost reținut în flagrant un angajat al poliției în moment ce comercializa aproximativ 350 litri de alcool etilic, ultimul folosindu-se de situația sa de serviciu, din interes material și interesul material al unor persoane terțe, contrar prevederilor legale, a transportat din Transnistria în mun.Chișinău, alcool etilic, care în conformitate cu prevederile Codului Fiscal face parte din produse accizabile, cu scopul realizării ulterioare diferitor persoane, inclusiv pe teritoriul Pieții Centrale din mun.Chișinău. Astfel, polițistul fost reținut pentru 72 ore în conformitate cu prevederile art.166 Cod de Procedură Penală.

De asemenea, s-a constatat, că zilnic în mun. Chișinău, regiunea Pieței Centrale se transporta spre comercializare, alcool etilic şi băuturi contrafăcute în cantități impunătoare. Alcoolul etilic se depozita în apropierea pieții centrale, după care era distribuit furnizorilor care-l realizează la prețul de 50 – 60 lei/litru („питьевой спирт 96, 6 г. Тирасполь”) sticle divin “Calaraș”, “Kvint”, “Bardar”.

Pe cazul dat a fost inițiată o cauză penală conform semnelor constitutive prevăzute de art. art. 250 alin. (2), lit. b), art. 327 alin. (2) lit. b1) Cod penal al RM. Persoanele culpabile de ”evaziune fiscală, transportare, păstrare sau comercializare mărfurilor supuse accizelor fără marcarea lor cu timbre de control sau timbre de acciz de modelul stabilit în proporţii deosebit de mari, abuzului de serviciu, săvârșit de către o persoană publică și din interes material” acţiuni ce se pedepsesc cu închisoare pînă la 10 ani.

Actualmente, se întreprind măsuri speciale de investigații și de urmărire penală necesare documentării cazului, acumulării probelor în vederea definirii cauzei penale în instanța de judecată.

You may also like

Comments are closed.

By