Consultări interministeriale moldo-ruse, la Moscova: s-a discutat și despre problemele demnitarilor moldoveni din timpul deplasărilor în Rusia

1811_513863_img2

Problemele cu care s-au confruntat funcționarii de rang înalt și alte persoane oficiale, în timpul deplasărilor de serviciu în Rusia au fost examinate astăzi la Moscova, în cadrul consultărilor politice inter-ministeriale.

Delegația moldovenească a fost condusă de Tatiana Molcean, Secretarul de Stat MAEIE, iar delegația rusă a fost condusă de către Grigori Karasin, secretar de stat, viceministrul Afacerilor Externe.

Potrivit unui comunicat de presă al MAEIE, părțile au reiterat necesitatea continuării dialogului politic la diferite nivele în scopul eliminării dificultăților și problemelor existente în relațiile bilaterale în vederea colaborării reciproc avantajoase.

În cadrul discuției, au mai fost examinate proiecte ale acordurilor inter-guvernamentale de cooperare în domeniul migrației forței de muncă și cel al readmisiei, precum și programul cooperării în domeniul umanitar.

De asemenea, șefii delegațiilor au trecut în revistă subiectele cooperării comercial-economice, care reprezintă interes pentru ambele părți, inclusiv organizarea și desfășurarea întrevederii copreședinților comisiei mixte inter-guvernamentale de cooperare comercial-economică.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By