Companie: În urma reformei fiscale, reușim economii importante de care trebuie să beneficieze cetățenii

moldova24.info

Angajații companiei petroliere Bemol se bucură deja de adaosuri la salarii, în urma implementării de către Guvernul Filip a micii reforme fiscale, începând cu data de 1 octombrie. Într-o circulară internă, conducerea întreprinderii informează oamenii că vor beneficia, de acum încolo, de salarii mai mari, datorită Executivului.

”Din data de 1 octombrie 2018 au intrat în vigoare reformele fiscale, în urma cărora au fost mărite scutirile personale și s-a redus cota unică a impozitului pe venit. În urma acestei reforme, compania noastră reușește economii importante. Cred că este corect ca de pe urma acestor economii să beneficieze cetățenii Republicii Moldova. Guvernul a întreprins acțiuni concrete pentru a spori bunăstarea populației. Am semnat o dispoziție despre adăugarea unui punct special privind adaosul la salarii, datorită reformei Guvernului. Adaosul îl veți primi lunar, începând cu data de 1 octombrie”, se spune în circulara semnată de șeful companiei, Rafig Aliev.

bemol

Amintim că pachetele de legi care vizează „mica reformă fiscală” prevăd că, în premieră pentru istoria țării, minimul de existență nu va mai fi impozitat. Astfel, scutirea personală se dublează, de la aproape 11.300 la 24 de mii de lei. Iar pentru impozitul pe venit se introduce o cotă unică de 12 la sută, reducându-se de la 18%.

La fel, pachetul de legi mai prevede ca angajatorul va achita doar 18% la bugetul asigurărilor sociale, comparativ cu 23% cum este acum. Reforma mai conține și limitarea abuzurilor asupra oamenilor de afaceri din partea instituțiilor de drept.

sursa: actual.md

You may also like

Comments are closed.

By