Candu, despre restricția de agitație în ziua alegerilor: Greu de administrat şi mereu a dat bătaie de cap autorităților şi instanțelor

candu3
Agitația electorală în ziua alegerilor va fi permisă prin lege, iar această prevedere corespunde normelor internaționale. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Andrian Candu, și vizează preconizatele modificări în Codul Electoral.
”Agitația electorală este permisă prin lege. Până astăzi şi până la modificările în Codul Electoral avem restricții privind toate modurile de agitație. Ele sunt greu de administrat şi mereu au dat bătaie de cap autorităților şi instanțelor”, a declarat Andrian Candu.
Speakerul a mai spus că agitația electorală este permisă în mai multe țări democratice, iar una dintre acestea este SUA.
”Cu două zile în urmă, în SUA au avut loc alegeri. Președintele Donald Trump a făcut agitație pe rețelele de socializare, toată ziua. Dacă în SUA, un stat puternic, se permite acest lucru, de ce nu s-ar permite la noi?”, s-a mai întrebat Andrian Candu.
Amintim că proiectul privind modificarea Codului Electoral a fost elaborat de un grup de deputați ai Partidului Democrat, după ce Comisia juridică a făcut o evaluare a legislației electorale care a stat la baza invalidării alegerilor locale noi din Chișinău și a luat în considerare propunerea asociației Promo-LEX de eliminare a interdicției pentru agitație electorală în ziua alegerilor și cea precedentă.
Raportul, publicat săptămâna trecută, recomandă și reglementarea serviciilor de publicitate electorală, a dezbaterilor electorale pe internet și în rețelele de socializare, precum și a unor prevederi clare pentru combaterea propagandei în spațiul online, în special prevenirea și combaterea fluxului de știri false.
sursa: today.md

 

You may also like

Comments are closed.

By