Andi Cristea: Grupurile politice care formează majoritatea în Parlamentul European promovează mesajul opoziției de la Chișinău, care le este parteneră

andi-cristea

Europarlamentarul Andi Cristea, copreședintele grupului de prietenie parlamentară UE-RM, susține că votul de astăzi al Parlamentului European, care vizează Republica Moldova, este un document politizat, care nu-şi are locul în context electoral. Amintim că Parlamentul European a votat un raport privind implementarea Acordului de Asociere UE-Moldova, în urma dezbaterilor ce au avut loc în ultimele luni în cadrul Comisiei pentru Afaceri Externe.

„Grupul Socialiştilor şi Democraţilor din Parlamentul European, din care fac parte, şi-a retras sprijinul politic faţă de acest raport, după două încercări de a preveni situaţia de faţă: aprobarea unui document politic, conceput pentru a servi opoziţiei extra-parlamentare de la Chişinău. În Moldova vor fi alegeri parlamentare în februarie 2019. În context electoral, un asemenea raport nu-şi are locul”, a declarat Andi Cristea, pentru Agerpres.

„Grupurile politice care formează majoritatea în Parlamentul European poartă mesajul partenerilor lor de la Chişinău. Fac un joc foarte periculos pentru Moldova”, potrivit eurodeputatului, care a adăugat că „majoritatea politică de dreapta din Parlamentul European demonstrează, din nou, duble standarde: nu s-ar împotrivi unui nou sistem electoral dacă ar favoriza opoziţia extra-parlamentară din Moldova. Doreşte să pună stop tuturor surselor de finanţare pentru Moldova, dar să direcţioneze fonduri către societatea civilă, apropiată opoziţiei”, a mai spus Cristea.

sursa: Timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By