Analist politic român: Vedem că liderii PAS & PPDA întrețin o legătură strânsă cu Open Dialog, care a primit bani de la “raiderul N 1 din CSI”, Veaceslav Platon

open-dialog-foundation_92282200_27464300

Liderii PAS şi PPDA de la Chişinău, Maia Sandu şi Andrei Năstase, întreţin legături strânse cu Fundaţia open Dialog, a Ludmilei Kozlovska, structură care a primit bani de raiderul Veaceslav Platon. Analistul de politică externă din România Andrei Vlăsceanu face o scurtă radiografie a acestui ONG, într-un interviu acordat portalului jurnaliştii.ro.

“Lyudmyla Kozlovska conduce un ONG pe banii unui oligarh kazakh, Muhtar Ablyazov, și a primit bani de la “raiderul no 1 din CSI”, Veaceslav Platon, autorul Laundromatului și a Miliardomatului. Doamna Kozlovska este persona non grata în Polonia, fiind acuzată a fi agent de influență al FSB, iar din informațiile mele, SBU din Ucraina i-au deschis un dosar la cererea polonezilor”, spune Vlăsceanu.

Acesta face trimitere la relaţiile dintre PAS şi PPDA cu Open Dialog. “Vedem că liderii PAS & PPDA întrețin o legătură strânsă cu acest ONG, care le-au plătit biletele de avion și cazarea în Bruxelles pentru diferite evenimente politice, inclusiv acces la decidenții-cheie. Comisia Parlamentului de la Chișinău, din punct de vedere legal, a colectat informații, a venit cu un raport final, pe care l-a trimis Procurorului General”, mai spune analistul citat.

Vlăsceanu presupune că dezvăluirile despre Open Dialog şi relaţiile acestei organizaţii cu PAS şi PPDA va afecta şansele electorale ale celor două formaţiuni.

“Discuția rămâne deschisă, toate opțiunile sunt pe masă, legale și politice, iar acest lucru va afecta, la un moment dat, parcursul electoral”, declară Andrei Vlăsceanu.

Sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By