-0.4 C
Chișinău
Sunday, December 5, 2021

Ajutor pentru vârstnici cu pensii mai mici de 2000 de lei: vor primi câte 600 de lei ca să se bucure de sărbătorile de iarnă

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Vârstnicii care au o pensie lunară mai mică de 2000 de lei vor primi în luna decembrie un ajutor de sărbători, în valoare de 600 de lei. Declarația a fost făcută de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la briefingul săptămânal, organizat după ședința formațiunii.

”De acest ajutor vor beneficia peste 500 de mii de pensionari, iar banii vor ajunge la ei în a doua jumătate a lunii decembrie. Totodată, Partidul Democrat își propune sa vină cu asemenea ajutoare de sărbători în fiecare an”, a spus Plahotniuc.

Menționăm că, de la 1 ianuarie, vârstnicii care primesc pensii mai mici de 1589 de lei, minimul de existență pentru această categorie de cetățeni, vor avea parte de majorări de 10 la sută a pensiilor, care va fi aplicată suplimentar la indexarea anuală.

Ca urmare, în urma modificărilor, pensiile pentru limită de vârstă vor creşte în medie cu 115 lei, pensiile de dizabilitate se vor majora în medie cu 101 lei, iar în cazul pensiilor militarilor în termen şi membrilor lor de familie majorarea medie va constitui 123 lei.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img