Silvia Radu, despre programul ”O nouă viață”, inspirat de ”Edelweiss”: măsura luată de Guvern demonstrează că ne păsă de oameni

radu

Ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, este satisfăcută de adoptarea de către Guvern a hotărârii privind demararea programului „O nouă viață”.

”Este un program social care se adresează tuturor celor care vor deveni părinți. Este un ajutor dat atât lor, cât și copilașilor care se vor naște. Orice stat trebuie să aibă grijă de cetățenii săi, iar măsura luată astăzi demonstrează că ne păsă de oameni. Sper să putem face din ce în ce mai multe lucruri bune pentru cetățeni, mai ales acum când creșterea economică a adus și resursele necesare”, a postat Silvia Radu, pe Facebook.

Programul lansat de Guvern succede campania de succes „O nouă viaţă” , derulată de Fundația ”Edelweiss”, patronată de Vlad Plahotniuc. Potrivit acestuia, familiile vor fi asigurate cu lucruri necesare nou-născuţilor imediat după naştere. Cutiile vor conține produse în valoare de două mii de lei, printre care hăinuțe pentru nou-născuți, produse de igienă, scutece, o păturică și lenjerie pentru pat. Darurile vor ajunge atât la părinţii care sunt cetăţeni moldoveni, cât şi la străinii cu drept de şedere în ţara noastră.

Cheltuielile bugetului de stat în acest scop, pentru 2018, vor fi de aproximativ 5,7 milioane de lei, iar pentru anul viitor vor fi necesari aproape 68 de milioane de lei. În 2017, în Moldova s-au născut puţin peste 34 de mii de copii.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By