7 C
Chișinău
Saturday, April 17, 2021

Proiectul privind transmiterea terenului Stadionului Republican pentru construcția Ambasadei SUA, reexaminat

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Comisia economie, buget și finanțe a reexaminat, în ședința de astăzi, transmiterea cu titlu oneros, a terenului Stadionului Republican din municipiul Chişinău, pentru construcția noului sediu al Ambasadei Statelor Unite ale Americii (SUA). Proiectul, votat la sfârșitul sesiunii de primăvară, a fost remis spre reexaminare de șeful statului.

Membrii Comisiei au susținut proiectul inițial și vor propune plenului Parlamentului menținerea votului exprimat anterior, cu specificarea ca prețul negociat de autorități să nu fie mai mic decât cel de piață.

Potrivit proiectului, terenul Stadionului Republican din municipiul Chişinău, din str. Tighina 12, are o suprafaţă de 5,1814 hectare și se află în proprietate publică a statului.

De asemenea, proiectul prevede că Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea SUA, va asigura determinarea valorii bunului imobil, va negocia prețul și va semna contractul de vânzare-cumpărare a bunului imobil, notează serviciul de presă al Parlamentului.

Stadionul Republican a fost un stadion multifuncțional din Republica Moldova, deschis în 1952. În anul 2007 Stadionul Republican a fost demolat întrucât nu mai corespundea criteriilor de desfășurare a meciurilor.

Proiectul urmează a fi reexaminat în ședința plenară a Parlamentului.

Potrivit art.93 (2) din Constituție, Preşedintele Republicii Moldova este în drept, în cazul în care are obiecţii asupra unei legi, să o trimită, în termen de cel mult două săptămâni, spre reexaminare Parlamentului. În cazul în care Parlamentul îşi menţine hotărârea adoptată anterior, Preşedintele promulgă legea.

foto: realitatea.md

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img