Plahotniuc propune ca toate locuințele în care există butelii de gaze să fie dotate gratuit cu detectoare, care vor semnala eventuale scurgeri

plahotniuc

În fiecare locuință în care există butelie de gaz urmează să fie instalate gratuit detectoare speciale, care vor semnala eventuale scurgeri de gaze. Propunerea a fost făcută de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la ședința săptămânală a PDM, la care a fost discutată tragedia din sectorul Râșcani al Capitalei.

”Am analizat ce trebuie să facem pentru a evita pe viitor asemenea situații. Oamenii astăzi sunt panicați, se tem deja de vecinii, care au butelie cu gaz în locuință, iar noi trebuie să venim cu o soluție, să-i ajutăm să se simtă în siguranță. De aceea, dincolo de măsurile pe care le va întreprinde Guvernul în zilele următoare, am propus ca fiecare locuință, în care există butelii, să aibă obligatoriu și detector de gaze, care să semnaleze imediat eventualele scurgeri și sa permită ca echipele de intervenție să fie alertate în timp util, ca oamenii să se simtă liniștiți în casele lor”, a declarat Vlad Plahotniuc la briefingul susținut după ședință, citat de Today.md.

Guvernul urmează să asigure distribuirea gratuită a acestor detectoare oamenilor, ca ei să nu aibă costuri suplimentare, a precizat liderul PDM.

Amintim că, în urma exploziei unei butelii de gaze într-un bloc din sectorul Râșcani, patru oameni au murit. Mai multe apartamente au fost distruse, iar salvatorii muncesc acum pentru a consolida blocul. Urmează să fie făcută evaluarea stării acestuia, iar primăria municipiului Chișinău a alocat 10 milioane de lei pentru reparația acestuia. De asemenea, prim-ministrul Pavel Filip a anunțat că familiile persoanelor decedate vor primi câte 50 de mii de lei, iar Fundația lui Vlad Plahotniuc Edelweiss va oferi câte 40 de mii de lei și altă asistență necesară.

You may also like

Comments are closed.

By