Patru ambasade noi ale Republicii Moldova vor fi deschise în India, Argentina, Ghana și Irlanda

drapel

Guvernul Republicii Moldova a aprobat decizia privind deschiderea a patru ambasade noi ale Republicii Moldova în India, Argentina, Ghana și Irlanda.

Instituirea ambasadelor va asigura o prezență diplomatică mai extinsă a ţării noastre în regiunile Asiei de Sud şi Sud-Est, pe continentul african și cel al Americii de Sud. În același timp, vor fi amplificate relațiile internaționale bilaterale și economice, dar și cooperarea pe probleme de interes în cadrul organizațiilor internaționale din care fac parte India, Argentina, Ghana, Irlanda și Republica Moldova.

Deschiderea ambasadei Republicii Moldova în Irlanda este motivată atât de prezenţa a unui număr mare de cetățeni moldoveni în această ţară, cât şi de existenţa unui potenţial vast de cooperare bilaterală în domeniile politic, economic și turistic. De asemenea, prezența unei misiuni diplomatice în Irlanda va permite consolidarea suportului politic și extinderea asistenţei tehnice pentru Republica Moldova în domeniul integrării europene, se menționează într-un comunicat al Ministerului de Externe.

În prezent, Republica Moldova are 42 de misiuni diplomatice şi consulare peste hotare.

You may also like

Comments are closed.

By