13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Noua lege a salarizării va fi votată până la sfârșitul sesiunii parlamentare // Candu: va fi lichidat decalajul față de salariile foarte mari

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Salariile bugetarilor vor crește, iar decalajul dintre retribuțiile foarte mici și cele mari va fi redus considerabil. Acest lucru va fi posibil datorită noii legi a salarizării, care urmează să fie votată în Parlament până la sfârșitul actualei sesiuni. Anunțul a fost făcut de către șeful Legislativului, Andrian Candu, după ședința Consiliului Coaliției de guvernare.

Pe de o parte, noua lege va include mecanisme de majorare a salariilor foarte mici, pe de altă parte, va elimina decalajul dintre acestea și cele mari.

”Guvernul urmează să vină cu acest proiect de lege în cadrul coaliției. Ca principiu, la ora actuală este un decalaj foarte mare între salarii. Sunt oameni care au salarii sub o mie de lei. Să avem creșteri pentru categoriile vulnerabile, cum ar fi profesorii, care merită și necesită să găsim resurse pentru majorare. Să stabilim o formulă cum pe viitor vor crește, ținând cont de rata inflației, alte criterii bazate pe formule economice”, a spus Andrian Candu, citat de evenimentul.md.

Speakerul a precizat că există o listă de profesii în care trebuie de urgență să fie majorate salariile.

”Vom veni pe parcurs cu informații privind sumele și procentele de majorare. Pentru noi este important să majorăm salariile pentru un număr de profesii. Mă refer la profesori, educatori, la angajați din domeniul agriculturii”, a precizat Andrian Candu.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img