Moldova, Ucraina şi Georgia întreprind măsuri comune de contracarare a dezinformării

43315740610_8c51d78aa7_b (5)

Propaganda atacă valorile democratice fundamentale, iar Republica Moldova nu are un spațiu informațional bine securizat la momentul actual. Părerea aparţine deputatei de la Chişinău, Mihalea Spătari, şi a fost făcută la prima întrunire a Adunării interparlamentare Moldova, Ucraina, Georgia, care se desfășoară astăzi la Tbilisi.

Ea a mai spus că Parlamentul a adoptat măsuri anti-propagandă în legislația națională, care vin să limiteze imixtiunea externă.

”Trebuie să lucrăm împreună pe o platformă comună trilaterală unde în timp util să facem schimb de informații și să identificăm măsuri de contracarare a dezinformării”, a spus Mihaela Spătari.
La rândul său, Eugen Carpov, președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, a vorbit despre securitatea în zonă și riscurile generate de prezența nesancționată a trupelor și munițiilor rusești, securitatea energetică și importanța suportului Uniunii Europene.

La prima reuniune a Adunării interparlamentare MD-GE-UA deputații au discutat despre securitatea în regiune, influența rusească și consecințele agresiunilor militare, elaborarea și implementarea unei politici comune de securitate. De asemenea, a fost pe larg abordată problema dezinformării și propagandei, recunoscută drept una din cele mai mari provocări în zonă.

Delegația Republicii Moldova la Adunarea interparlamentară Moldova, Georgia, Ucraina, este condusă de președintele Parlamentului Andrian Candu. Din delegație face parte Violeta Ivanov, președinta comisiei politică externă și integrare europeană, Eugen Carpov, președintele comisiei securitate națională, apărare și ordine publică, deputații Mihaela Spătari, Grigore Cobzac.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By