Ministerul Sănătății: patru persoane rămân internate în spital în urma exploziei

43239875_2311488912213219_5451801043367100416_n

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează despre starea de sănătate a persoanelor care au avut de suferit în urma exploziei din sectorul Râșcani, mun. Chișinău.

Astfel, la Institutul de Medicină Urgentă, în secția Reanimare rămâne internată o pacientă în vârstă de 33 de ani, diagnosticată cu politraumatism și combustie termică în regiunea membrelor superioare și inferioare. La moment starea de sănătate este gravă, dar stabilă.

Un alt pacient în vârstă de 32 de ani, care a suferit traumatism asociat, contuzia toracelui și traumatism abdominal închis, este internat în secția Traume Asociate pentru monitorizare și continuarea tratamentului. În prezent starea pacientului este stabilă. Este vorba despre un salvator peste care a căzut o placă de beton.

La data de 7 octombrie curent, a doua zi după explozie, s-a adresat pentru asistență medicală o altă pacientă. Femeia a fost diagnosticată cu traumatism cranio-cerebral, starea de sănătate este de gravitate medie, fiind internată pentru continuarea tratamentui conservativ.

La fel, la spitalul Municipal Sfânta Treime este internată o persoană, cu reacții post-stres și care se află sub supravegherea medicilor.

La solicitarea Ministrului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, toate persoanele care au rămas fără locuințe în urma exploziei, au fost cazate la spitalul Clinic al MSMPS (fostul spital al Căii Ferate), unde beneficiază de asistență medicală și psihologică. La moment sunt cazate 8 persoane.

You may also like

Comments are closed.

By