Medicii, profesorii şi educatorii sunt bucuroși de majorarea salariilor, anunțată ieri de liderul PD

spital-hol

Majorarea lefurilor a peste 150 de mii de bugetari anunţată ieri de liderul PDM, Vlad Plahotniuc, i-a bucurat pe cei vizaţi. Medicii, profesorii şi educatorii spun că vor cheltui aceste adaosuri salariale pentru necesităţile familiei şi alte nevoi personale.

“Ar fi bine cel puţin 100 de procente, fiindcă salariul nu acoperă cele necesare. Ne bucurăm că guvernarea a luat această decizie, însă sperăm la şi mai mult”, a spus Ala Tofan, educatoare la grădiniţa nr. 215.

O altă educatoare se gândeşte că odată cu majorarea salariului să aplice la programul “Prima Casă”.

“M-ar ajuta să pot să-mi procur o locuinţă. Şi să am la întreţinere doi sau trei copiii”,
a spus Ludmila Toma, educatoare grădiniţa NR 215.

“Mi-aş plăti comunalele, mi-aş cumpăra câte ceva şi în casă. Dacă sincer din credite nu ies, iată de exemplu s-a defectat maşina de spălat, costă 6 mii”, a spus Ludmila Toma, educatoare grădiniţa NR 215.

Directoarea şcolii primare din Criuleni, Galina Chirev, crede că această reformă îi va motiva pe profesori să rămână acasă.

“Fiecare şi-ar dori majorarea salariului. Iniţiativa este binevenită şi mult aşteptată”, a spus Galina Chirev, directoarea şcolii primare din Criuleni.

Şi doctorii sunt încântaţi de noile majorări anunţate.

“La noi în ţară în medicină se munceşte foarte mult. De aceea este foarte binevenită majorarea de salariu care se aşteaptă cum a promis Guvernul. Sperăm să lucrăm şi mai bine şi să fie o remunerare de potrivă”, a spus Tatiana Răzlog, nefrolog.

“Tot actul acesta de rezidenţiat necesită şi participarea la unele conferinţe, la unele congrese internaţionale şi naţionale care mă rog tot necesită ceva investiţii. Şi normal că aceste cheltuieli nu le poţi achita numai din salariu unui rezident”, a spus Iulia Dulgher, medic rezident.

“Este binevenită majorarea salariului fiindcă în ziua de astăzi, cum avem copii, studenţi desigur că nu ne ajunge salariu care este acum în ziua de azi”, a spus Elena Gonciuc, asistentă medicală.

Marţi, liderului PDM, Vlad Plahotniuc, a anunţat că salariile a peste 150 dintre cei peste 200 de mii de bugetari vor creşte cu 20, 50 şi chiar cu 90 de procente. Printre domeniile vizate sunt – educaţia, sănătatea, asistenţa socială şi administraţia publică locală şi centrală. Acum, aproximativ 36% din bugetari primesc lefuri mai mici de 2000 de lei. Dacă propunerea preşedintelui PDM va trece de Guvern, atunci bugetarii vor ridica salarii majorate din întâi decembrie.

sursa: publika.md

You may also like

Comments are closed.

By