Manipulare marca Ziarul de Gardă: a încercat să demonstreze că la acțiunea PD de ieri au fost doar câteva mii de oameni

colaj-pd-pas-ppda-696x522

Vădit frustraţi de amploarea Adunării Naţionale a PDM, desfăşurată duminică în Piaţa Marii Adunări Naţionale, liderii PAS şi PPDA şi-au pus în funcţiune sculele mediatice. După ce, ieri, portalul Agora s-a făcut de râs, numărând doar “sute de participanţi la manifestaţie”, astăzi a venit rândul Ziarului de Gardă să se dea în stambă.

Publicaţiei sus-numite, recunoscută pentru modul cinic în care manipulează cu regularitate opinia publică, i s-a fixat misiunea de a inocula ideea că la acţiunea de ieri ar fi participat un număr de oameni comparabil (dacă nu chiar mai mic) cu cel al persoanelor aduse la mitingurile recente, organizate de PAS, PLDM şi PPDA. Altfel spus, Ziarul de Gardă se căzneşte să ne demonstreze că la Adunarea PDM ar fi fost prezenţi doar câteva mii de oameni.

Pentru a fi, chipurile, mai convingători, cei de la Ziarul de Gardă au croit o stângace analiză comparativă a câtorva poze, de la locul manifestaţiilor din 6 septembrie 2015 (organizată de Platforma DA), din 1 iulie 2018 (organizată de PLDM, PAS şi PPDA) şi din 21 octombrie 2018 (organizată de PDM).

Imaginea de la Adunarea din 21 octombrie, menită să demonstreze, în viziunea ZDG, numărul redus al simpatizanţilor PDM, este preluată de pe site-ul deschide.md.

Manipulatorii de la ZDG uită, însă, să precizeze, la ce oră este făcută poza şi în ce fază se află manifestaţia. Cei fără ochelari de cai verzi văd clar, însă, că imaginea, făcută cu drona, relevă cum oamenii vin în PMAN, unde sunt deja zeci de mii de membri și simpatizanți ai PDM.

În schimb, pentru a mări din anvergura manifestaţiilor bicisnice ale opoziţiei, ZDG recurge la metode crase de manipulare. Astfel, cifra de 100 de mii, vehiculată de Andrei Năstase că ar fi în PMAN pe 6 septembrie, este ”confirmată” printr-o poză (captură) de la Jurnal TV, cunoscut pentru renumitele sale filmări manipulatorii, când și 3 oameni sunt prezenți drept o mulțime impunătoare.

La rândul ei, poza de la manifestaţia din 1 iulie 2018, organizată de PLDM, PAS şi PPDA este filmată cu drona, însă dintr-un unghi potrivit și altitudine mică, menite să creeze, ca şi în cazul manifestaţiei din 2015, percepţia de mulţime.

“Jurnaliştii” de la Ziarul de Gardă sunt experţi în tehnici de manipulare, însă de această data minciunea este una grosolană, iar numărul participanţilor la Adunarea PDM nu poate fi contrafăcut.

Evenimentul organizat de PDM a fost transmis live la TV şi Online. S-au făcut sute de imagini din toate unghiurile posibile şi imposibile, cu drone. Toate pozele şi imaginine video arată, fără putinţă de tăgadă că Piaţa Marii Adunări Naţionale era plină ochi cu oameni, iar anvergura manifestaţiei, la care au pariticipat în jur de 100000 de mii de oameni, a depăşit mult adunările de partid ale PAS, PLDM şi PAS.

sursa: actual.md

You may also like

Comments are closed.

By