Ghișeul unic electronic, prezentat la Bălți

img_0351

În municipiul Bălți a fost prezentat Ghișeul unic electronic, în cadrul unui eveniment public, cu participarea oamenilor de afaceri din regiunea de nord a țării.

Lansarea Ghișeului unic este parte a unei serii de reforme pentru îmbunătățirea mediului de afaceri, realizate de Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Ghișeul unic electronic vine să înlesnească obținerea actelor permisive pentru oamenii de afaceri. Sistemul informațional permite solicitarea, achitarea și obținerea actelor permisive exclusiv online.

Fiecare act permisiv are un pașaport ce descrie detaliat pașii pe care trebuie să-i parcurgă solicitantul unui act permisiv, taxa de stat și termenele de eliberare etc. Acest lucru va permite depunerea oricărei cereri în regim online, pe portalul servicii.gov.md, inclusiv încărcarea documentelor confirmative necesare. Solicitantul va primi o confirmare automată că cererea a fost depusă, cu termenul de eliberare, apoi va primi notificări privind etapa de procesare a cererii. Sistemul automatizat extrage singur datele existente în registrele de stat, conectate prin intermediul MConnect — de la situația achitărilor față de bugetul public național la valabilitatea licențelor sau a autorizațiilor.

Ghișeul Unic de Gestionare și Eliberare a Actelor Permisive este finanțat de Banca Mondială prin Proiectul Ameliorarea Competitivității II și a fost lansat pe data de 09.07.2018. Campania de informare este finanțată de USAID prin Programul de Reforme Structurale în Moldova.

You may also like

Comments are closed.

By