Fosta contabil șef al unui birou vamal din țară, pe mâna justiției

justitie-lege-magistrat-instanta-judecata

Procurorii anticorupție au finisat urmărirea penală în cauza penală instrumentată pe faptul abuzului de serviciu soldat cu cauzarea de daune în proporții deosebit de mari, comis de către fostul contabil șef al unui birou vamal.

Aceasta a admis, în perioada anului 2017, achitarea neîntemeiată a salariilor și altor plăți salariale unor angajați ai biroului vamal în cadrul căruia activa, inclusiv unor persoane aflate în concediu ordinar sau de boală, precum și unor persoane suspendate din funcție sau eliberate din serviciu. Mai mult, funcționara și-a calculat supliment la salariu în mărime de peste 125 mii lei.

Astfel, prin acțiunile sale ilegale, contabila a cauzat Serviciului Vamal al Republicii Moldova un prejudiciu în proporții deosebit de mari în sumă totală de peste 720 mii de lei.

Dacă va fi găsită vinovată de comiterea infracțiunii prevăzute de art.327 alin.(2) lit.b1) și c) Cod Penal, învinuita riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1350 la 2350 unități convenționale sau cu închisoare de la 2 la 6 ani, în ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții pe un termen de la 5 la 10 ani.

Totodată, este de menționat faptul că, mijloacele bănești au fost restituite benevol de către învinuită și părțile civilmente responsabile până la etapa judiciară, astfel prejudiciul cauzat biroului vamal fiind recuperat pe deplin.

You may also like

Comments are closed.

By