Fost oficial ONU, despre R. Moldova: Există oportunități. Nu este o țară fără speranță. Este o țară cu viitor

guvernul-republicii-moldova

În timp util, Republica Moldova își va reveni, deoarece dispune de resurse și de un nivel decent de educație. De această părere este Antonio Vigilante, fost oficial la Națiunile Unite, care a elaborat o actualizare statistică pentru datele din țara noastră.

„Sunt sigur că în timp util, Moldova își poate reveni și există spațiu, pentru că ea dispune de resurse, nivel de educație. Țara are oportunități. Cred că este mai mult o chestiune de a afla care sunt factorii de declanșare care ar permite țării să meargă mai repede”, a declarat Antonio Vigilante, într-un interviu pentru Europa Liberă.

Fostul oficial ONU susține că turismul moldovenesc este un domeniu cu un potențial imens, dar care încă nu este valorificat din plin.

„O resursă sub-utilizată este turismul, de exemplu. Am observat că Moldova găzduiește doar 120.000 vizitatori anual, în timp ce alte țări având posibil mai puține atracții găzduiesc de trei sau de cinci ori mai mulți turiști. Astfel, acesta este un domeniu cu un potențial imens. Iarăși, abilitățile, există multe domenii care ar putea fi capitalizate. Există oportunități. Nu este o țară fără speranță. Este o țară cu viitor”, a mai spus Vigilante.

sursa: hotnews.md

 

You may also like

Comments are closed.

By