Facebook ar putea primi o amendă pentru pierderea datelor utilizatorilor

facebooklikesharess1920_78762300

Facebook ar putea primi din partea autorităţilor europene o amendă ce ar putea ajunge la 1,63 miliarde dolari pentru compromiterea informaţiilor a peste 50 de milioane de useri, situaţie care contravine legilor europene privind protecţia datelor personale.

Conform prevederilor legii, companiile care nu asigură protecţia datelor persoanale ale userilor pot fi amendate cu cea mai mare sumă dintre 20 de milioane de euro şi 4% din veniturile companiei din anul precedent. Conform calculelor Wall Street Journal, suma ar putea ajunge în cazul Facebook la 1,63 miliarde de dolari.

Ireland Data Protection Comission a anunţat că a solicitat companiei mai multe informaţii despre natura şi scopul atacului cibernetic, situaţia fiind în măsură să contravină legislaţiei europene privind protecţia datelor personale.

Pe de altă parte trebuie spus că instituţia europeană nu a acordat, de cele mai multe ori, maximul amenzii în cazul companiilor care au colaborat cu autorităţile în cadrul unei investigaţii.

Facebook a descoperit un atac cibernetic care probabil a expus datele a aproximativ 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare online. Atacul informatic a fost descoperit în urmă cu câteva zile. Hackerii, care nu au fost identificaţi, au exploatat ilegal o funcţie prin care au avut acces la date personale din conturile utilizatorilor Facebook.

Peste 90 de milioane de utilizatori Facebook au fost nevoiţi să se reconecteze la conturi în urma atacului cibernetic.

sursa: mediafax.ro

You may also like

Comments are closed.

By