„Drumuri bune 2” // Reparația a 2600 de km de trasee va începe în mai 2019

lucrari drum MEI.jpg99

În acest an va începe selectarea traseelor care să fie reabilitate în cadrul programului ”Drumuri bune 2”, iar lucrările propriu-zise urmează să fie demarate din luna mai 2019, când vor permite condițiile meteo și vor fi încheiate toate formalitățile. Detaliile au fost anunțate de către ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, la briefingul dedicat lansării noului program de infrastructură.

„Pentru anul 2019 este planificată reabilitarea a circa 2.600 de km de drumuri total, dintre care 1.500 din programul Drumuri bune 2, 180 de kilometri prin investiţii străine. De asemenea, în anul 2019 vor fi în lucru circa 900 km de drumuri cu finanţare din surse externe. Pe programul Drumuri bune 2 vom avea o acoperire din bugetul de stat de circa 2 miliarde de lei, dintre care 1,5 miliarde din bugetul de stat şi 500 de milioane din fondul rutier”, a anunţat Chiril Gaburici.

Oficialul a mai declarat că procesul de selectare a drumurilor va fi unul transparent, cu implicarea autorităților locale și a cetățenilor.

”Consultările publice vor fi făcute în fiecare localitate, şedinţele de consultare va include un număr cât mai mare de cetăţeni şi decizia finală să fie luată şi transmisă consiliilor raionale, iar acestea vor transmite centralizat la Ministerul Economiei pentru ca noi să putem include porţiunea aleasă de comun acord de săteni în programul Drumuri bune 2. Este un proiect pentru localitate, de aceea locuitorii acestor localităţi trebuie să se implice”, a declarat Chiril Gaburici.

Amintim că extinderea Programului Drumuri Bune pentru Moldova la nivel raional a fost anunțată recent de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc. Politicianul a declarat că, ulterior, urmează să fie construite sau reparate nu mai puțin de 2 mii de km de drumuri anual.

Sursa: Timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By