Dolganiuc: PAS și DA vor obține în jur de 10 mandate la alegeri, iar partidele unioniste riscă să nu ajungă în Parlament

dolganisusisus

Fostul vicepremier Valentin Dolganiuc, unul dintre fondatorii Platformei Civice „Demnitate și Adevăr”, care ulterior s-a transformat în Partidul Platforma „Demnitate și Adevăr” (PPDA), este convins că formațiunile Maiei Sandu și Andrei Năstase vor obține în jur de 10 mandate la alegerile parlamentare din februarie.

„PAS și PPDA au spus că merg de sine stătător la alegeri. Aceste două partide pot lua maximum 10 mandate”, a declarat acesta în cadrul emisiunii „Punctul pe azi”, de la TVR Moldova.

De asemenea, Dolganiuc spune că cele două formațiuni, care au anunțat că vor merge împreună în alegeri, nu vor câștiga niciun mandat în circumscripțiile uninominale.

Dolganiuc a mai adăugat că nu-i vede bine nici pe unioniști. „Partidele unioniste riscă să nu aibă reprezentanță în Parlament”, a punctat acesta.

Reprezentantul Mișcării Civice Europene, Valentin Dolganiuc, consideră că partidele de opoziție proeuropene și formațiunile unioniste ar trebui să facă front comun în alegerile parlamentare.

Prezent la aceeași emisiune, vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, a spus că formațiunea pe care o reprezintă nu a refuzat propunerea Mișcării Civice Europene.

„Nu a existat vreun refuz categoric. Există un efort conjugat și o muncă pe care o realizează PD ca să nu permită coagularea unei coaliții mari, care ar putea să contracareze construcția PD și PSRM, și nici unioniștii să nu nimerească acolo”, a spus Munteanu.

sursa: ziarulnational.md

You may also like

Comments are closed.

By