13 C
Chișinău
Monday, April 19, 2021

Doi arabi vor fi judecați pentru că au extorcat 4 000 de euro: aveau „influență” la SIS și CNA

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Procurorii anticorupție au transmis spre examinare în fond instanței de judecată, cauza penală în privința a doi cetățeni arabi învinuiți de trafic de influență.

Cei doi străini ar fi extorcat de la o persoană suma de 4000 de euro. Aceștia i-au dat asigurări că au influență asupra unor angajați cu funcții de răspundere din cadrul SIS și CNA și pe care îi pot determina să adopte o hotărâre favorabilă, adică aplicarea unei amenzi, în privința a doi învinuiți pe o cauză penală în care figurau. Pentru asta au primit de la denunțător, în câteva tranșe, suma de 4000 euro.

Din materialele cauzei rezultă că, denunțătorul și învinuiții se cunoșteau de mai mult timp, între ei existând relații de afaceri, primul datorându-le o sumă considerabilă de bani, iar conform declarațiilor învinuiților, scopul urmărit prin extorcarea banilor, era de a-și restitui o parte din datorii.

Învinuiții și-au recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, aceștia riscând o pedeapsă cu amendă în mărime de la 3000 la 4000 u.c. sau închisoare de la 2 la 6 ani.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img