Directorul-adjunct al OMC: Moldova este un lider în ce priveşte utilizarea tehnologiilor informaţionale

6117701-9134884

Republica Moldova este un exemplu demn de urmat, iar ţările din Organizaţia Mondială a Comerţului sunt îndemnate să preia exemplul sistemului electronic de achiziții publice M-Tender, lansat oficial la Chişinău. Amintim că noul sistem a fost prezentat săptămâna trecută și deja cuprinde peste 120 de licitații, cu achiziții de peste o sută de milioane de lei.

”Sunt sigur că acest tender va fi unul de succes și BERD este foarte mândră că și-a jucat rolul prin suportul pe care l-am oferit guvernării moldovenești. Eu personal aștept cu nerăbdare să văd rezultatele implementării și voi prelua câteva idei pentru mine”, a declarat Richard Gargrave, directorul asociat al BERD, în cadrul unei conferinţe de presă.

La rândul său, directorul general-adjunct al OMC, Alan Wolff, a spus că Moldova este pionier în acest domeniu, între ţările Organizaţiei. “”În ceea ce priveşte utilizarea tehnologiilor informaţionale, Moldova este un pionier și un lider între ţările OMC”, a sus Alan Wolf.

Anterior, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, a declarat că Moldova va economisi în jur de un miliard de lei pe an datorită sistemului electronic de achiziții publice M-Tender.

sursa: hotnews.md

You may also like

Comments are closed.

By