Dacă va ajunge la putere, Maia Sandu nu are de gând să achite majorările de salarii anunțate de PD

Screenshot_1

Statul nu dispune de bani pentru majorări de salarii și după alegerile parlamentare acestea nu vor mai fi plătite. Declarația a fost făcută de către liderul Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu, la emisiunea ”Adevărul Live Moldova”.

Sandu mai spune că pentru a oferi salariile majorate, guvernarea ar trebui să aibă relații bune cu partenerii externi, care să contribuie financiar la aceste plăți. Mai mult, liderul PAS a dat de înțeles că dacă vine la putere, nu intenționează să plătească majorările anunțate de democrați.

”Aceste salarii ar putea fi achitate până la alegeri. După alegeri acest lucru nu va mai fi posibil”, a spus Sandu.

Amintim că reforma sistemului salarial din sectorul public a fost anunțată de către liderul Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc. Acesta a spus că aproximativ 150 de mii de angajați plătiți de la buget vor primi majorări considerabile. Cele mai mari creșteri ale retribuției muncii le vor avea categoriile de bugetari care în prezent au cele mai mici salarii. Premierul Pavel Filip a venit cu exemple concrete în acest sens. Astfel, dacă o dădacă din grădinițe primea până acum în jur de 1450 de lei, după 1 decembrie, salariul acesteia va crește cu 109%, adică va fi de peste 3000 de lei lunar. De asemenea, nu vor mai exista salarii mai mici de 2000 de lei.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By