Comercianții ar putea fi obligați să gestioneze deșeurile provenite din activitatea de comerț

gunoi54056

Consiliile locale ar putea avea dreptul să stabilească interdicţii şi cerinţe privind salubrizarea și gestionarea deşeurilor de către unitățile de comerț, care își desfășoară activitatea pe teritoriul autorităţii administraţiei publice locale. Comisia economie, buget și finanțe a examinat, în ședința de astăzi, completări ale Legii cu privire la comerțul interior.

Inițiativa aparține deputatului Adrian Lebedinschi și prevede expres obligativitatea comercianţilor pentru gestionarea deşeurilor provenite din activitatea de comerţ, în cazul stabilirii de către consiliul local a unor cerinţe în Regulamentul de desfăşurare a activităţilor de comerţ în localitatea respectivă.

Totodată, comercianții sunt obligaţi să asigure colectarea, depozitarea şi transportarea deşeurilor rezultate din activitatea de comerţ în conformitate cu legislaţia privind gestionarea deşeurilor.

Colectarea şi transportarea deşeurilor se va efectua de către comerciant în cazul în care acesta deţine autorizaţie privind gestionarea deşeurilor şi/sau de către persoanele juridice care deţin autorizaţie privind gestionarea deşeurilor şi care au încheiat contract cu comerciantul.

Proiectul urmează a fi examinat și votat în plenul Parlamentului.

sursa: parlament.md

You may also like

Comments are closed.

By