Blogger, despre sosirea lui Erdogan: „Presa” a uitat azi de vizitele lui Biden și Merkel. Parcă-s niște gâște la toloaca de la intrarea în Pădurea Domnească

politia5

Presa afiliată opoziție de la Chișinău aplică duble standarde, atunci când relateazăm despre măsurile sporite de securitate, aplicate în timpul vizitei președintelui Turciei, Recep Erdogan, scrie bloggerul Eugen Luchianiuc.

El explică de ce jurnaliștii cu simpatii politice nu au tratat la fel și vizita la Chișinău a Cancelarului Gemaniei, Angela Merkel, dar și a vicepreședintelui SUA, Je Biden, din 2012 și, respectiv, 2011.

”Despre ceea ce se făcea în oraș atunci „presa” nu a scris, pentru ca la putere era unul dintre cei de la care „presa” sugea în sens direct și indirect. Acum „presa” face zarvă de mai mare dragul sa te uiți la ea. Parcă-s niște gâște la toloaca de la intrarea în Pădurea Domnească”, a scris Luchianiuc, într-un articol publicat pe blogul său.

Amintim că măsuri sporite de securitate, similare cu cele de acum, au fost aplicate și în data de 22 august, în timpul vizitei oficiale la Chișinău a Cancelarului german Angela Merkel. Traseul pe carde l-a parcurs Angela Merkel a fost securizat la maxim. Gurile de canalizare au fost sudate, iar gropile – plombate. Zeci de agenţi de securitate moldoveni şi germani au asigurat paza Cancelarului, iar pe unele clădiri au stat lunetişti.

Acțiuni identice au fost întreprinse și în data de 11 martie 2011, atunci când în Moldova a venit fostul vicepreședinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden. Atunci au fost a mobilizați peste 3.000 de poliţişti şi gărzi de corp, care au colaborat cu cel puţin 100 de angajaţi ai serviciilor speciale americane.

sursa: evenimentul.md

You may also like

Comments are closed.

By