AUDIO // Poliția aduce probe în dosarul lui Gheorghe Petic, reținut pentru că a violat o femeie din Ungheni

petic

Poliția a prezentat probe audio în dosarul lui Gheorghe Petic, reținut pentru viol la Ungheni. Asta după ce în presă au apărut mai multe informații eronate sau manipulatorii legate de acest caz, dat fiind că Petic este șeful organizației teritoriale a PPDA din Ungheni.

În înregistrarea audio a apelului la 112, o femeie solicită ajutorul poliției, după ce a fost lovită și violată în propria ei casă. Femeia a declarat că îl cunoaște pe Gheorghe Petic și că acesta a venit la ea acasă ca să obțină informații despre o persoană. Dar în timp ce se afla în locuința tinerei, a lovit-o în cap și a violat-o.

Poliția s-a deplasat la fața locului pentru a stabili toate circumstanțele. În urma audierii victimei de 31 de ani, s-a stabilit că suspectul este un bărbat de 41 de ani, locuitor al orașului Ungheni, se arată în comunicatul Inspectoratul General al Poliției.

Victimei i-a fost acordată asistență psihologică, iar apoi a fost dispusă efectuarea expertizei medico-legale. Rezultatele expertizei au probat faptul întreținerii raportului sexual, fiind depistate și ridicate probe biologice, care urmează sa fie suplimentar analizate.

De asemenea, la locul săvârșirii faptei au lucrat experții din cadrul Centrului de Expertiză Judiciară și Criminalistică, care au prelevat și alte probe care confirmă prezența presupusului agresor în casa victimei.

Poliția mai afirmă că pe hainele lui Petic au fost depistate și ridicate probe biologice, care aparțin victimei agresiunii sexuale. ”Presupusul agresor a refuzat să se supună de buna voie recoltării de probe biologice, fiind necesară apelarea la procedurile legale, impuse în astfel de situații, prin obținerea unei încheieri judecătorești, după care s-a efectuat recoltarea probelor”, se mai arată în comunicat.

Totodată, în cadrul cauzei penale exista imagini de la o camera de supraveghere care confirma prezenta persoanei bănuite în blocul în care locuiește victima, la orele când s-a produs incidentul.

Gheorghe Petic a fost reținut pentru 72 ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 5 ani.

Este de menționat că șeful filialei PPDA din Ungheni a fost acuzat anterior de mai multe tinere de hărțuire sexuală, în perioada în care Petic era profesor la Colegiul Poliției de Frontieră. Acestea au declarat că Petic le cerea să întrețină relații sexuale în schimbul notelor.

sursa: timpul.md

You may also like

Comments are closed.

By