Au început lucrările de reparaţie capitală a străzii Ion Creangă

img (3)

Primăria municipiului Chişinău informează despre demararea lucrărilor de reparaţie capitală a străzii Ion Creangă din Chișinău.

Antreprenor al obiectivului a fost desemnată Compania „Varincom” SRL, agentul economic fiind selectat în urma procedurii de achiziţie publică. Costul total al lucrărilor de reabilitare a străzii Ion Creangă este de 44,6 milioane lei.

Conform proiectului de reconstrucţie, elaborat de ÎM „Chişinău-Proiect”, urmează a fi reabilitată partea carosabilă a străzii, inclusiv sensurile giratorii de la intersecţiile Ion Creangă – Ştefan cel Mare şi Sfânt – Calea Ieşilor – Piaţa „Dimitrie Cantemir”, dar şi Ion Creangă – Alba Iulia, cu o suprafaţă totală de 37.780 metri pătraţi, dar şi trotuarele, cu o suprafaţă totală de 23.900 metri pătraţi. De asemenea, vor fi schimbate bordurile, reabilitat iluminatul stradal şi schimbate 3 obiective de semafoare. De menţionat că, în intersecţii, dar şi în preajma staţiilor de aşteptare a transportului public va fi amenajat pavaj tactil.

Iniţial, vor fi executate lucrările de schimbare a bordurilor, de schimbare a reţelei de contact şi amenajare a trotuarelor. După care, deja în anul 2019 vor fi realizate lucrările de aşternere a stratului de asfalt pe partea carosabilă.

img

img (4)

img (2)

img (1)

You may also like

Comments are closed.

By