Agenţi FSB de la Moscova, promovaţi intens în presa de la Bucureşti

mass-media

Paradoxal, dar adevărat. Presa de la Bucureşti tirajează intens ideile unor indivizi afiliaţi serviciilor secrete ruse, din politica moldovenească. Astfel, publicaţia The Epoch Times România preia, fără nicio jenă, o declaraţie a vicepreşedintelui „Partidului Nostru” de la Chişinău, Ilian Caşu despre Adunarea Naţională a PDM, din data de 21 octombrie.

Precizăm că Ilian Caşu este mâna dreaptă a lui Renato Usatîi, personaj controversat, aflat în relaţii profunde cu ofiţeri de rang înalt din FSB-ţul de la Moscova, dar şi cu exponenţi ai lumii interlope, controlaţi de serviciile secrete ale Kremlinului.

Esența declarației lui Cașu este că PDM ar trebui să îl bage la închisoare pe primarul de Orhei Ilan Șor, acuzat în dosarul fraudei bancare. În același timp, Șor este adversarul și concurentul de imagine al șefului lui Cașu, Renato Usatîi, fost primar de Bălți, care a promis să facă o bijuterie din oraș, dar l-a abandonat într-o stare dezastruoasă, înainte de expirarea mandatului.

The Epoch Times România, este o subredacţie a publicaţiei The Epoch Times, întemeiată în anul 2000 la New York, de către John Tang, împreună cu un grup de americani de origine chineză, pentru a promova grupul internațional Falun Dafa. În simbolica acestei organzaţii este prezent logo-ul nazist, simbol neagreat în UE.

Bloggerul Corneliu Gandrabur scrie, într-un material publicat recent, că o astfel de redacție ar fi fost deschisă şi la Chișinău. Potrivit știrilor publicate pe pagina epochtimes.ro, dar şi pe pagina de Facebook a redacţiei de la Chişinău, politicienii promovaţi intens de către subsidiara Falun Dafa sunt Andrei Năstase şi Maia Sandu.

Gandrabur presupune că Andrei Nastase le-ar fi promis celor de la Falun Dafa, respectiv finanţatorilor Epoch Times, că dacă ajunge în Parlament, va condamna toate represiunile la care sunt supuşi membrii Falun Dafa.

sursa: actual.md

You may also like

Comments are closed.

By