VIDEO // Reținuți de poliție: furau plăcuțele de înmatriculare pentru care cereau răscumpărare

Screenshot_1

Poliția a reținut un cuplu, ambii cu vârsta de 38 de ani, domiciliați în raionul Soroca, fiind cercetați penal pentru furt și șantaj.

Suspecții dezasamblau plăcuțele de înmatriculare de la automobile, preponderent ale altor state și a căror restabilire este costisitoare. Ulterior, acești amenințau victimele cu deteriorarea plăcuțelor și le cereau bani, circa 600 – 1000 lei, pe care victimele îi achitau prin intermediul diferitor conturi electronice de tip ”QIWI”.

La 11 septembrie 2018, în orașul Orhei, suspecții au fost reținuți.

Polițiștii au depistat peste 160 de cazuri de sustragere a plăcuților din mun.Chișinău și suburbii, mun.Bălți, raioanele Drochia, Soroca, Rîșcani, Sîngerei, Telenești, Orhei, Hîncești, Taraclia, Cimișlia, săvârșite de către suspecții reținuți.

Ca urmare a percheziţiilor efectuate asupra lor, cât şi în automobilul cu care aceştia se deplasau şi îl utilizau la comiterea infracţiunilor, au fost ridicate mai multe obiecte, cartele SIM, telefoane mobile etc., ce urmează a fi administrate în calitate de probe şi anexate la cauza penală, în vederea dovedirii vinovăţiei ultimilor.

Audiați de polițiști, ei şi-au recunoscut pe deplin vina.

În urma măsurilor speciale de investigații, polițiști au reușit să recupereze o parte din plăcuțe, care urmează să fie restituite proprietarilor.

Actualmente, suspecții sunt reținuți pentru 72 de or. Dacă li se va dovedi vinovăția, riscă pedeapsă cu închisoare de la 5 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 42 000 la 67 500 lei.

Ofițerii de investigații continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și complicitatea suspecților la săvârșirea altor infracțiuni analogice comise pe teritoriul țării.

Persoanele care au avut de suferit în urma acțiunilor, să se adrese la numarul 112 sau la cel mai apropiat sector de Poliție.

Acțiunile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Brigăzii cu Destinație Specială „Fulger”.

You may also like

Comments are closed.

By