Verificări la staţiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor

foto-verificari

Angajaţii Secţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră din cadrul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău au efectuat verificări la staţiile terminus a microbuzelor de rută și taximetriștilor în vederea evaluării stării tehnice a unităţilor de transport.

Poliţiştii au depistat încălcări a legislaţiei admise de către şoferii de microbuze, cum ar fi defecte tehnice în sistemul de frânare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare ori de semnalizare, exploatarea vehiculelor reutilate fără autorizaţia de rigoare, precum și lipsa raportului de inspecție tehnică a unităților de transport.

În total, au fost întocmite 21 procese-verbale cu aplicarea amenzilor de la 450 lei la 750 lei și 3 puncte de penalizare, o unitate de transport a rămas fără plăcuțele de înmatriculare și neadmiterea la rută până la înlăturarea neajunsurilor depistate de polițiști. Administratorilor le-au fost înmânate prescripții pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice.

Totodată polițiștii au verificat 22 de unități de transport ce prestează servicii de taxi. În urma verificărilor forțele de ordine au depistat un șir de încălcări cum ar fi nesemnalizarea vehiculului cu semnele distinctive conform Regulamentului circulaţiei rutiere, exploatarea vehiculelor cu defecte tehnice în sistemul de frînare sau în mecanismul de direcţie, în dispozitivele de iluminare reutilate fără autorizaţia de rigoare.

Oamenii legii au întocmit 14 procese-verbale cu privire la contravenție, pentru nerespectarea regulilor tehnice de exploatare a unităţilor de transport cu aplicarea amenzilor de la 150 la 300 lei și 2 puncte de penalizare, administratorul firmei sa ales cu amendă în mărime de 3000 lei, pentru admiterea în circulație a vehiculelor a căror stare tehnică nu corespunde normelor tehnice sau ecologice, precum şi a celor care nu sunt înmatriculate ori care nu au fost supuse controlului tehnic de stat, de către persoanele responsabile.

You may also like

Comments are closed.

By