Vama i-a întors banii bărbatului care a fost obligat să-i achite pentru hainele procurate pentru copiii săi

vama leuseni

Bărbatul care a fost impus la vamă să achite pentru hainele procurate pentru copiii săi și-a primit banii înapoi, a declarat ofițerul de presă al Serviciului Vamal, Cristina Rău, pentru portalul Deschide.MD.

Amintim că, în cadrul ședinței de miercuri, premierul Pavel Filip s-a arătat indignat de abuzurile comise de unii colaboratori vamali. Asta după ce șeful Guvernului a primit o scrisoare de la un cetățean care îi spunea că a fost obligat să plătească o taxă vamală de 900 lei pentru haine în valoare de 2600 de lei pe care le cumpărase din România pentru cele două fetițe ale sale. Prim-ministrul a cerut atunci să fie restituiți banii pe care i-a plătit bărbatul și a cerut Serviciului Vamal să inițieze o anchetă în acest caz.

„Eu nu cred că aceasta este contrabandă adevărată care se introduce în Republica Moldova. Vă rog să transmiteți dlui Vrabie și dlui Armașu: haideți să nu ne batem joc de oameni. Eu înțeleg că au această posibilitate cei care dețin funcții în Vamă. Dar să ne facem treaba și să găsim banii care se duc pe lângă bugetul statului, milioanele care curg. Și nu vă bateți joc de bieții oameni care doar și-au adus hăinuțe pentru copiii lor. Avem cu ce lupta, avem unde căuta bani, avem de unde aduce bani în buget, dar nu alegeți calea cea mai simplă de a vă bate joc de oameni pentru a arăta cât de puternici sunteți sau pentru a vă arăta mușchii”, a declarat, miercuri, premierul.

Potrivit legii, taxa vamală nu se aplică în cazul în care în țară se introduc bunuri pentru uz personal, dar și în cazul în care valoarea bunurilor nu depășește 300 euro.

You may also like

Comments are closed.

By