Un val de aer polar pune stăpânire pe Europa! De săptămâna viitoare, temperaturile scad brusc

ploaie transport toamna

Meteorologii avertizează că o masă de aer polar din zona Arctică va pătrunde în Europa, la începutul săptămânii viitoare. Vremea caldă care ne-a încântat la început de toamnă se va schimba deoarece temperaturile vor scădea brusc. 

Începând de săptămâna viitoare, două valuri de frig vor afecta, începând de săptămâna viitoare, întreg continentul european. Masa de aer rece va ajunge inclusiv în zona Mediteraneană, dar și în nordul Africii, conform severe-weather.eu.

Vremea va începe să se răcească de vineri, în primă fază în nordul Europei, ulterior în vest. Potrivit meteorologilor, masa de aer polar se va răspândi dinspre Oceanul Atlantic spre centrul și nord-estul continentului.

Se anunță temperaturi scăzute în special în special în Peninsula Scandinavă, Marea Britanie și Irlanda, dar și țările din centrul continentului, urmând ca apoi să ajungă și în partea de est.

Gerul va pune stăpânire și pe zona Balcanilor, inclusiv în zona Munților Carpați. Temperaturilor vor scădea în România, mai întâi în nordul țării, apoi pe tot cuprinsul țării, notează libertatea.ro.

Și în Republica Moldova se așteaptă ploi. În nordul țării, minimele vor coborî până la +3 grade.

Screenshot_3

foto: moldova24.info / captură: meteo.md

You may also like

Comments are closed.

By