Un blogger limpezeşte apele: Ştiri false şi conflict de interese la TV 8 şi anticorupţie.md

download

Jurnalista Anastasia Nani dă dovadă de simpatie faţă de Veaceslav Platon în ultima postare pe Facebook, despre o pretinsă agresare a avocaţilor oligarhului condamnat. Bloggerul Corneliu Gandrabur conchide că, în acest fel, Anastasia Nani, care este soţia unuia dintre avocaţii lui Platon, se află într-un conflict de interese în cadrul redacţiei portalului anticorupţie.md.

“Deci, chiar dacă a încercat să ne mintă în 2017 și se jura că-i este în cot de Platon, respectabila și-a dat arama pe față și iată ne servește o așa reacție jurnalistică independentă la ceva despre care nu știm dacă s-a întâmplat cu adevărat sau nu”, scrie Corneliu Gandrabur, într-un material publicat astăzi.

Autorul spune că publicarea ştirilor false este o practică curentă la portalul sus-numit, dar şi la postul de televiziune TV 8, în cadrul căruia activează şi Anastasia Nani.

“Astfel de făcături, despre agresiuni și tot așa mai departe, sunt deja o obișnuință pentru unele redacții, mai ales pentru una finanțată anterior direct din jaful de la BEM. Or, dacă o să vă amintiți puțin, câteva luni în urma Natalia Morari spunea că niște persoane i-au sechestrat un prieten și că-l țin prizonier. Totuși, deși Morari a avut această „informație”, ea nu a mers să depună vreo plângere la Procuratură și nici nu a sesizat alte organe de stat despre presupusa crimă”, notează Gandrabur.

“Deci, așa cum Morari a manipulat oamenii cu o prostie fabricată în laboratoarele de propagandă, acum și redactorul-șef al Anticoruptie.md încearcă, probabil, să ne hrănească cu o nouă porție de propagandă înainte de reînceperea sesiunii Parlamentare, iar cei care o urmăresc sunt nevoiți să creadă, pentru că ea este ”jurnalist de investigație”, este ”independentă” și ”profesionistă”, conchide bloggerul citat.

You may also like

Comments are closed.

By