Trei secţii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”, renovate. Lucrările de reparaţie au costat peste 1 milion de lei

spitalul sfanta treime

Trei secţii din cadrul Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime” au fost renovate. Este vorba de Secţia infarct miocardic, care deserveşte anual 1300 de pacienţi, Secţia gastrologie şi Secţia reumatologie. Pentru reabilitarea acestor secţii din bugetul municipal pentru anul 2018 au fost alocate 6,6 milioane lei, iar contribuţia instituţiei medicale la lucrările de reparaţie a fost de peste 1 milion de lei. Lucrările de reparaţie au durat circa 3 luni, începând cu luna iunie, informează servciul de presă al Primăriei Chișinău.

Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Ruslan Codreanu, a întreprins o vizită de documentare în cadrul spitalului pentru a vedea cum au fost executate lucrările.

img

img (3)

Potrivit directorului Spitalului Clinic Municipal „Sf. Treime”, Oleg Crudu, instituția medicală este renovată în proporție de 70 la sută. Din cele 25 de secții existente, mai rămân nereparate 8, dar şi blocul de operații. În acelaşi timp, în 3 secţii deja se efectuează lucrări de reparaţie şi acestea vor fi deschise pe parcursul lunii octombrie. Directorul Oleg Crudu și-a exprimat încrederea că până la finele anului viitor vor fi finalizate toate lucrările de renovare a instituţiei medicale.

img (1)

img (2)

img (5)

img (4)

În acelaşi timp, managerul SCM „Sf. Treime” a sesizat problema privind starea estacadei, care asigură accesul maşinilor de urgenţă către secţia de internare. Estacada actuală este destul de îngustă şi pe ea are acces o singură unitate de transport, spitalul fiind unica instituţie medicală din municipiu care oferă asistenţă medicală în cazul infarctului miocardic.

Ruslan Codreanu a dat asigurări că Primăria se va implica şi va soluţiona problema, astfel încât accesul mașinilor specializate pe estacadă să fie organizat pe două benzi. În termen restrâns, specialiştii ÎM „Chișinău-Proiect” vor elabora proiectul de execuţie.

You may also like

Comments are closed.

By