STOP FALS! Propagandiștii PPDA și PAS folosesc imagini cu militari și judecători arestați după lovitura de stat din Turcia, prezentați drept cetățeni turci expulzați

IMG_20180912_130803_396
Propagandiștii Platformei DA și ai Partidului Acțiune și Solidaritate folosesc imagini false care să provoace un impact emoțional asupra moldovenilor, în încercarea lor de a obține dividende politice din expulzarea cetățenilor turci.

Falsul a fost demascat de către bloggerul Anatolie Chirilov. Acesta a demonstrat că imaginea promovată intens de activiști și trollii lui Andrei Năstase și Maia Sandu e veche de câțiva ani și nu are nicio legătură cu turcii expulzați din Moldova.

”Imaginea folosită, reprezentând mai mulți bărbați, maltratați fizic, cu mai multe hematoame, cu capete bandajate și cu fețele însângerate, oferă, totodată și vectorul urii față de persoana pe care trebuie să și-o crească, fiind alăturată imaginea speakerul Parlamentului, Andrian Candu”, scrie bloggerul.

Potrivit lui, printre promotorii falsului dat este propagandistul alianței PAS/PPDA, Alexandru Cozer. Postarea lui a fost tirajată de numeroși troli plătiți de PAS și PPDA.

”În realitate, imaginea folosită este din știrile apărute cu ani în urmă în prestigioasele portaluri de știri, precum Mirror.co.uk, dar și la CNN. Această imagine fiind atașată la știrea despre lovitura de stat din Turcia, unde au fost reținuți mai mulți soldați și judecători, suspectați de sprijinul revoltei ce a avut urmări foarte grave – în jur de 300 de morți și 1500 de răniți”, arată Chirilov, care a prezentat pe blogul său și capturi din știrile presei internaționale.

”Această analiză pe care am făcut-o nu poate cuprinde nici măcar 5% din procente din distribuirile făcute de către martorii PAS cu DA și nici 1% din comentariile celor lăsați influențați de această poză falsă.  Cu atât mai mult că manipulatorii și instigatorii la ură au un dispreț  față de oameni, considerându-i doar o adunare de indivizi, pe care-i pot controla și folosi pentru satisfacerea necesităților personale sau de grup”, conchide bloggerul.

IMG_20180912_130803_396 IMG_20180912_130759_931

You may also like

Comments are closed.

By