21.2 C
Chișinău
Monday, June 21, 2021

Speriați de avertismentul premierului Filip: softul e-Autorizație este funcțional

- Advertisement -spot_imgspot_img
- Advertisement -spot_imgspot_img

Agenţia Naţională Transport Auto anunță că operatorii de transport rutier pot depune deja cererile pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT prin intermediul sistemului informaţional „e-Autorizaţie transport”. Anunțul vine la o zi după ce premierul Pavel Filip l-a avertizat cu demisia pe directorul ANTA, Vsevolod Bocșanean, în cazul în care soft-ul nu va deveni funcțional.

Potrivit ANTA, pentru participarea la concursul de repartizare a autoritatilor CEMT valabile pentru anul 2019, operatorii de transport rutier vor depune cereri accesind pagina autorizatiiauto.gov.md.

Cererile pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT se depun de către operatorul de transport rutier, începînd cu ultima zi lucrătoare a decadei a doua a lunii septembrie pînă în ultima zi lucrătoare a lunii octombrie.

În vederea depunerii cererilor pentru participare la repartizarea autorizaţiilor CEMT, se va consulta ghidul anexat referitor la autentificarea pe portal și depunerea cererilor.

Amintim că în cadrul ședinței de miercuri a Guvernului, prim-ministrul Pavel Filip a cerut responsabililor din transporturi să se asigure că softul e-Autorizație, prin intermediul căruia se vor elibera autorizațiile de transport, va fi funcțional în termenii stabiliți.

„Eu știu că acest soft care urma să fie pus în aplicare încă de la 1 septembrie nu lucrează. Dle ministru Gaburici, vă solicit să monitorizați personal și pe această cale public îi transmit un mesaj dlui director ANTA, Vsevolod Bocșanean: dacă acest soft nu va fi funcțional în ziua stabilită, aceasta va fi ultima lui zi de lucru”, a spus Pavel Filip.

De la 1 septembrie au intrat în vigoare câteva modificări la Codul Transporturilor Rutiere, care se referă la eliberarea autorizațiilor pentru transport în mod electronic. Primirea cererilor se va face până la sfârșitul lunii octombrie, iar repartizarea autorizațiilor – până pe 15 decembrie.

- Advertisement -spot_img

Latest news

Related news

- Advertisement -spot_img