SIS vine cu precizări: Niciuna dintre cele 7 persoane declarate indezirabile nu a fost reținută! Informația că ar fi fost reținut un copil este complet falsă!

sis sputnik

Niciuna dintre persoanele declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova nu a fost reținută. Cu atât mai mult, nu a fost reținut nici un minor. Precizarea a fost făcută de către Serviciul de Informații și Securitate, ca urmare a numărului mare de informaţii eronate apărute în spaţiul public.

”Precizăm că niciuna dintre cele 7 persoane, declarate indezirabile pe teritoriul Republicii Moldova, nu au fost reţinute, aşa precum greşit a fost prezentata informația în spațiul public, dar au fost expulzate din ţară. La fel, este complet falsă informaţia precum că printre cei 7 cetăţeni străini ar fi fost reţinut şi un minor”, se arată într-un comunicat al instituției.

În același timp, SIS a reiterat că, ”la fel ca în alte cazuri, inclusiv recente, atunci când cetățenii altor state au fost declarați indezirabili, de către autorităţile abilitate, în prealabil, au fost făcute evaluări minuțioase, iar deciziile luate au avut ca scop asigurarea securității naţionale”.

Amintim că șapte cetățeni străini au fost expulzați din țară pentru suspiciuni de legături cu o grupare islamistă. SIS a precizat că în acest caz a colaborat cu serviciile speciale din alte state.

You may also like

Comments are closed.

By