Șeful IGP, despre Marșul Centenarului: Organizatorii au mers în marș neautorizat și la ieșirea din Chișinău au decis să blocheze traficul rutier

Screenshot_6

Poliția anunță că s-a autosesizat în momentul în care a recepționat informații despre transportarea de către unele autocare ale participanților la Marșul Centenarului din Chișinău a unor obiecte ilicite.

Șeful IGP, Alexandru Pânzari a declarat, de asemenea, că a existat o înțelegere prealabilă cu organizatorii evenimentului, ca autocarele să fie în afara Chișinăului. În cele din urmă, vehiculele au fost duse la Inspectoratul de Poliție Strășeni și vor fi eliberate, dacă se va adeveri că informațiile despre obiectele ilicite sunt false.

”Organizatorii evenimentului, în afara celor declarate preventiv, s-au abătut de la scenariu, au mers în marș neautorizat și la ieșirea din Chișinău au decis să blocheze traficul rutier. Angajații poliției au procedat conform legii, au somat cetățenii să elibereze traseul și colegii au evacuat cetățenii de pe partea carosabilă. Noi am avut o înțelegere cu organizatorii, care au semnat declarația prealabilă, că autocarele să se afle în afara evenimentului, au fost și niște sunete la 112 că autocarele respective transportă obiecte ilicite, ne-am autosesizat și autocarele au fost aduse la inspectoratul Strășeni unde se află și acum. În cazul în care nu vor fi identificate obiecte interzise, ele vor fi eliberate”, a declarat Alexandru Pânzari, citat de hotnews.md.

You may also like

Comments are closed.

By