Reporter RISE: În Moldova, jurnaliștii își pot exercita liber meseria, fără presiuni

rise mldova

În Republica Moldova, jurnaliștii își pot exercita liber meseria, fără impedimente sau presiuni. Este opinia exprimată de Liuba Șevciuc, jurnalist de investigații și reporter al RISE Moldova.

”Eu, ca jurnalist al RISE, consider că pot să-mi fac job-ul exact așa cum vreau. Nu m-a amenințat nimeni, nu s-au exercitat presiuni politice la adresa mea. Uneori e mai riscant dacă subiectul tău vizează un agent economic sau…”, a declarat Liuba Șevciuc, într-un interviu acordat portalului românesc PSNews.

Punctele de suspensie vizau riscurile legate de investigațiile despre mercenari sau unii agenți economici.

Șevciuc mai spune că a fost acționată în judecată pentru apărarea onoarei și demnității, însă acest fapt nu poate fi catalogat drept presiune.

”De când sunt la RISE, personal nu am văzut mari presiuni. Uneori, agenții economici sunt nemulțumiți că îi vizăm în anchete(…) Am mai fost acționați în instanță, firește, și pentru apărarea onoarei și demnității, dar nu pot spune că acestea ar fi intimidări sau presiuni. Este dreptul oricui de a se adresa instanței pentru a-și apăra un drept despre care consideră că i-a fost încălcat. Asta nu este nici pe departe o presiune”, a mai spus jurnalista.

Proiectul RISE Moldova face parte din rețeaua globală a jurnaliștilor de investigație ”Global Investigative Journalism Network.

sursa: today.md / foto: rise.md

You may also like

Comments are closed.

By