Promo-Lex: Poliția a procedat legal când i-a evacuat pe exponenții PAS, PPDA și PLDM de la monumentul lui Ștefan cel Mare. Trebuiau să se conformeze

promo lex

Poliția a procedat în limitele legii, când i-a evacuat pe exponenții PAS, PPDA și PLDM de la monumentul lui Ștefan cel Mare. La această concluzie au ajuns analiștii asociației Promo-LEX, în raportul lor de monitorizare a întrunirilor publice din luna august.

Exponenții PAS, PLDM și PPDA trebuiau să se conformeze cerințelor poliției și să elibereze spațiul din fața statuii lui Ștefan cel Mare, în ziua de 27 august, pentru ca acolo să poată fi derulate evenimentele oficiale planificate. Constatarea se regăsește în primul raport de monitorizare a întrunirilor pentru luna august, lansat astăzi de organizația Promo LEX.

Directorul de programe de la Promo-LEX, Alexandru Postică, a declarat că exponenții PAS, PPDA și PLDM trebuiau să se conformeze cerințelor poliței.

”În momentul în care mișcarea ACUM a cunoscut despre existența unei alte întruniri planificate din timp, am văzut că numărul oamenilor care făceau parte din delegațiile oficiale era destul de impunător, ceea ce presupune o măsură de pregătire din timp, mișcarea ACUM urma să se conformeze cerințelor poliției și trebuia să deblocheze statuia, astfel încât să permită delegațiilor oficiale să depună flori”, a spus Postică la o conferință de presă.

Amintim că și ambasadorul SUA la Chișinău, James Pettit, consideră că evacuarea grupului de protestatari din faţa statuii lui Ştefan cel Mare nu este o procedură care contravine rigorilor unui stat democratic. La întrebarea reporterilor dacă evacuarea grupului de protestatari este o procedură democratică, James Pettit a evidenţiat atât dreptul oamenilor de a protesta, cât şi al autorităţilor de a asigura ordinea publică.

„Așa e în democrație. Auzim şi acum sunetul democrației. Este un proces normal, şi protestele separate, şi acţiunile Guvernului”, a spus James Pettit.

sursa: today.md

You may also like

Comments are closed.

By